nedeľa 2. októbra 2016

Špirálky s mletým mäsom

300 g mletého bravčového mäsa, 500 g špiráliek (alebo iných cestovín), 250 ml červeného vína, 1 veľký paradajkový pretlak, 350 g póru, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 5 lyžíc oleja, 250 ml mäsového vývaru, 1 čajová lyžička sušeného tymianu, 2 bobkové listy, cukor, mleté čierne korenie, soľ
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. V hrnci zohrejeme 3 lyžice oleja, pridáme mäso a na prudkom ohni upečieme dočervena. Ochutíme korením a soľou. Primiešame cibuľu, cesnak a bylinky. Krátko podusíme.Pridáme víno, paradajkový pretlak, mäsový vývar a bobkový list. Na minime varíme ďalších 20 minút a pór vložíme do omáčky na posledných 10 minút varenia. Bobkový list potom vyberieme a omáčku podľa potreby ochutíme.Cestovinu uvaríme v slanej vode s 2 lyžicami oleja. Zlejeme a necháme odkvapkať na sitku.Podávame s mäsovou omáčkou ozdobené tymianom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára