nedeľa 2. októbra 2016

Špagety s paradajkami a so šunkou

200 g varenej šunky, 100 g nastrúhaného parmezánu, 50 ml bieleho vína, 8 stredne veľkých paradajok, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 400 g špagiet, 4 lyžice masla (alebo tuku), 70 ml mäsového vývaru, trochu vegety, zväzok bazalky, trocha cukru, mleté čierne korenie, soľ
Maslo rozpálime na panvici a krátko v ňom opražíme cesnak rozotretý so soľou. Šunku nakrájame na tenké prúžky a spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou opražíme do sklovita. Paradajky olúpeme, nakrájame a pridáme k šunke. Primiešame paradajkový pretlak a zalejeme bielym vínom a mäsovým vývarom. Osolíme a ochutíme mletým čiernym korením, cukrom a vegetou. Bazalku preberieme, umyjeme, nasekáme nadrobno a zamiešame do omáčky.Špagety varíme v osolenej vode asi 10 až 15 minút, vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Horúce, dobre odkvapkané špagety upravíme na taniere, polejeme omáčkou, posypeme nastrúhaným syrom a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára