sobota 17. septembra 2016

Zaprávaný karfiol s knedličkami

½ kg karfiolu, 40 g masla, 40 g hladkej múky, 1 dl mlieka, soľ, voda, petržlenová vňať
Knedličky : 30 g masla, 2 žemle, vajce, soľ, mlieko, mleté čierne korenie, strúhanka
Očistený, umytý karfiol rozoberieme na malé ružičky a vložíme variť do vriacej vody. Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom, pridáme do karfiolu, posolíme, zavaríme knedličky a povaríme. Nakoniec pridáme posekanú pettržlenovú vňať.
Knedličky: Maslo vymiešame so žĺtkom, pridáme namočené a vytlačené žemle, tuhý sneh, mleté korenie, premiešame a na doštičke posypanej strúhankou formujeme knedličky veľkosti orecha.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára