piatok 30. septembra 2016

Teľacie rezne na paprike s hríbikmi

600 g teľacieho mäsa zo stehna, soľ, 60 g bravčovej masti, 60 g cibule, mletá červená paprika, 100 g hríbikov, 1 ½ dl kyslej smotany, 25 g hladkej múky
Mäso pokrájame na rezne, ktoré naklepeme, posolíme a prešpikujeme údenou slaninou. Na masti upražíme a prešpikujeme údenou slaninou. Na masti upražíme do bledoružova nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme papriku, trochu podlejeme vodou, na základ položíme rezne a dusíme pod pokrývkou. Počas dusenia pridáme umyté pokrájané hríbiky. Mäkké rezne vyberieme zo šťavy a šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, a dobre premiešame. Omáčku dobre povaríme, vložíme do nej rezne a ešte trochu podusíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára