piatok 30. septembra 2016

Plnený teľací rezeň

600 g teľacieho mäsa zo stehna, 80 g bravčovej masti, soľ, 20 g hladkej múky, 20 g masla
Plnka: 200 g teľacieho mäsa, sardela, 30 g šunky, 40 g šampiňónov, soľ, mleté čierne korenie, ½ citrónovej kôry, 20 g masla, petržlenová vňať
Mäso pokrájame na rezne, ktoré naklepeme, posolíme, naplníme a zvinieme. Okraje naklepeme, spojíme drievkom a pomúčime. Na rozpálenej masti rezne z oboch strán opečieme, potom podlejeme vývarom a dusíme pod pokrývkou. Mäkké vyberieme, šťavu odparíme na tuk, zaprášime múkou, upražíme do zlatožlta, podlejeme vývarom, pridáme maslo a dobre povaríme. Cez sitko precedíme na rezne a ešte trochu podusíme.
Plnka: Mäso nadrobno pokrájame, pridáme posekanú sardelu, maslo, pokrájanú šunku a šampiňóny, soľ, čierne korenie, postrúhanú citrónovú kôru, posekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára