piatok 30. septembra 2016

Kysnutý koláč z bryndze

polohrubá múka 300 g, droždie 10g, tuk 50 g, vaječný žĺtok 1 ks, mlieko 2 dl, maslo 30 g, cukor, soľ,
Náplň – bryndza 200 g, varené zemiaky 120 g, vajce 1ks, kyslá smotana 3-5 PL, pažítka, krupica 1 PL, soľ

Do teplej múky pridáme soľ, vykysnutý kvások, žĺtok a teplé mlieko. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom cesto rozdelíme na polovičky, vytvoríme gule, ktoré rozvaľkáme na tenko a dáme na dobre vymastený plech. Na cesto rozotrieme náplň, kraje potrieme rozpusteným maslom a nakysnuté koláče do ružova upečieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára