sobota 17. septembra 2016

Koložvárska kapusta

300 g bravčového mäsa z pliecka, 50 g masti, soľ, mletá červená paprika, 100 g údeného bôčika, 100 g klobásy, 6 kapustných listov, 400 g kyslej kapusty, mleté čierne korenie, 150 g ryže, 2 dl kyslej smotany
Mäso pokrájame na kocky. Nadrobno pokrájanú cibuľu upražíme na masti do bledožlta, pridáme červenú papriku, pokrájané mäso, soľ, trochu podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Kyslú kapustu uvaríme v malom množstve vody, ryžu udusíme, údený bôčik uvaríme a kapustné listy sparíme. Rajnicu vyložíme sparenými kapustnými listami, pridáme kyslú kapustu, dávku ryže, uduseného mäsa, pokrájaného údeného bôčika a pokrájanej klobásy. Takto vrstvíme potraviny na seba, kým ich nespotrebujeme. Vrchnú vrstvu má tvoriť kapusta. Zalejeme dobre smotanou, nožom popicháme, aby smotana stiekla až na dno, prikryjeme sparenými kapustnými listami a vložíme do rúry zapiecť na pol hodiny. Hotovú kapustu vyberieme, listy odstránime, vyklopíme na misu a ešte polejeme smotanou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára