streda 17. augusta 2016

Kapustové závitky

8 veľkých kapustových listov, 300 g mletého mäsa, 120 g uvarenej ryže, 50 g cibule, 1 vajce, 1,2 dl mlieka , 4 lyžice posekanej petržlenovej vňate, 2 lyžice masla , 1 konzerva rajčiakov (530 g), 100 g šunky mleté čierne korenie, soľ
Rebrá na kapustových listoch zrežene na plocho, vložíme ich do vriacej vody, varíme 5 minút. Potom ich prepláchneme, opatrne osušíme. Mleté mäso uzmiešame s ryžou, cibuľou pokrájanou na kocôčky, vajcom, mliekom a petržlenom. Osolíme, okoreníme. Listy naplníme, okraje zahneme a pevne zrolujeme. Na poanvici rozpustíme maslo a závitky opekáme do zlatista. Rajčiaky z konzervy pokrájame a aj so šťavou pridáme k závitkom. Závitky dusíme prikryté pri nízkej teplote, podľa potreby dochutíme. Šunku pokrájame na kúsky, opečieme a posypeme ňou závitky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára