nedeľa 14. apríla 2013

Doboška

4 žĺtky vymiešame so 4 lyžicami práškového cukru, pridáme 4 lyžice hrubej múky a sneh vyšľahaný zo 4 bielkov.
Plech natrieme masťou, posypeme hladkou múkou, naň rovnomerne roztrieme cesto a dáme do horúcej trúby upiecť do ružova. Po upečení plást podoberieme nožom, preklopíme na lopár a prekrojíme na polovicu. Tento postup opakujeme 3-krát.
Plnka: 30 Dg cukru, 6 -7 lyžíc kávy (najlepšie melty: na 0,5 l vody dáme 3 lyžice melty), 2 lyžice kakaa spolu uvaríme, kým sa medzi prstami nevyťahuje na 2,5 cm. Zvlášť vymiešame 40 Dg Hery (Visy), dáme do chladničky a potom zase vymiešame do penista. Po vychladnutí pridáme 2 žĺtky, znovu vymiešame a takto pripravenú plnku nanášame na rozdelené plásty upečeného cesta.
Poleva: 30 Dg práškového cukru dáme do suchej panvice.  Novou varechou miešame a postupne cukor roztopíme na slabom ohni. Plech natrieme maslom a z cesta jednu polovicu na plech dáme tou stranou, čo sa piekla na spodku. Horúcu masu nalejeme naň a hneď naznačíme kúsky, lebo keď poleva stvrdne, nedá sa už krájať

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára