nedeľa 24. marca 2013

Jablkovo škoricový koláč s piškótami


1 lístkové cesto, 1 a 1/2 balíka guľatých piškót, 10 stredne veľkých jabĺk ošúpaných a nakrájaných na drobné kocky (nie postrúhané), škorica a kryštáľový cukor na posypanie.
Na prípravu pudingu: 1 liter mlieka, 1 vanilkový cukor, 2 PL kryštálového cukru, 2 Zlaté klasy.
Na potretie koláča: 1 vajce.
Najprv si uvaríme puding. Plech polejeme studenou vodou (nevymasťujeme!!!), lístkové cesto rozdelíme na dve časti a vyváľkame prvú časť na veľkosť plechu a položíme do plechu. Na cesto poukladáme piškóty a rozložíme rovnomerne posekané jablká. Tie posypeme škoricou a kryštálovým cukrom (podľa chuti). Na to všetko vylejeme polovychladnutý puding a na pudig vyváľkanú druhú časť lístkového cesta. Lístkové cesto potrieme rozmiešaným vajíčkom. Pečieme v trúbe asi 30 minút pri teplote 200 °C

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára